Postup přípravy receptu Srnčí guláš se zeleninou:
V kastrolu necháme na kostičky nakrájený špek a sádlo částečně rozpustit, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek a osmahneme je. Pak přidáme na kostky pokrájené maso, opečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, přidáme mleté divoké koření a dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě. Až se voda, kterou maso pustilo, vydusí, poprášíme vše mletou paprikou, vmícháme protlak, cukr, ocet, přidáme šalotky a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso skoro měkké, zahustíme guláš vychladlou zlatou jíškou ze zbylého tuku a mouky a povaříme ještě 20 minut. Nakonec guláš se zeleninou dochutíme solí a pepřem.