Použité suroviny receptu Srnčí hřbet lesního Bernase:
1000 g srnčího hřbetu
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 stroužky česneku
| 4 menší cibule
| dle chuti: kmín
| 100 g anglické slaniny
| 100 g sádla
| 200 ml bílé víno
Postup přípravy receptu Srnčí hřbet lesního Bernase:
Srnčí hřbet nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a plátky potřeme rozetřeným česnekem a okmínujeme. Na pekáči rozpustíme sádlo a vložíme první plátek, posypeme na kolečka – po vídeňsku – nakrájenou cibulí. Položíme druhý plátek, zasypeme cibulí a přitlačíme. Na vrchní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Maso v troubě pečeme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Případně podléváme vývarem či bílým vínem. Když je maso měkké, pokličku sundáme a necháme maso zčervenat.
Fotky receptu Srnčí hřbet lesního Bernase:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!