Použité suroviny receptu Srnčí hřbet po francouzsku:
750 g srnčího hřbetu
| 100 g slaniny
| dle chuti: sůl
| 2 bobulky jalovce
| dle chuti: tymián
| 80 g másla
| 80 g cibule
| 80 g rajčat
| 4 kuličky pepře
| dle potřeby: vývar z kostí nebo masoxu
| 40 g másla
| 80 g žampiónů
| 50 g cibule-šalotky
Postup přípravy receptu Srnčí hřbet po francouzsku:
Maso odblaníme, obložíme jalovcem a necháme asi 3 dny v chladnu odležet. Pak ho prosolíme a prošpikujeme částí slaniny nakrájené na nudličky. Na másle a zbytku slaniny osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a nakrájená rajčata a přidáme všechno koření. Přidáme maso a pečeme v troubě za stálého podlévání a polévání asi 1,5-2 hodiny podle stáří zvěřiny. Měkký a mírně prochladlý hřbet naporcujeme a dáme do vodní lázně, aby zůstal teplý. Šťávu ze srnčího hřbetu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem a povaříme. Do šťávy přidáme zvlášť na másle podušené žampióny a rozsekanou šalotku.
Podáváme s jemným knedlíkem.
Fotky receptu Srnčí hřbet po francouzsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!