Postup přípravy receptu Srnčí hřbet s omáčkou z červeného vína a zeleniny:
Srnčí hřbet prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěné šalotky. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Přidáme k masu a krátce osmahneme. Pekáč vložíme do trouby a pečeme asi 20 min. Přilijeme polovinu červeného vína. Vyjmeme a postavíme na teplé místo.
Vypečenou šťávu z masa rozředíme vínem. Přidáme roztlučené jalovčinky, citronovou šťávu a smetanu, krátce povaříme, osolíme a opepříme.
Maso nejprve oddělíme od kosti a pak je nakrájime na plátky. Upravíme se šalotkami, dušenými jablky a jedlými kaštany.