Postup přípravy receptu Srnčí hřbet s ořechy:
Máslo, cukr a žloutky utřu. Pak přidám mleté ořechy spolu s piškotovou drtí, v hmoždíři drceným hřebíčkem a mletou skořicí. Až se mi zdají být ingredience dokonale promíchané, tak jemně vmísím sníh. Tuto hmotu vleji do máslem vymazané a piškotovou drtí vysypané formy na srnčí hřbet a dám péct na 180°C. Těsto se trochu nafoukne, ale to zase zatlačím zpět do formy prkýnkem.
Po upečení nechám vychladnout, zakapu rumem (dle chuti) a pak vyklopím. V horní části vytvořím žlábek (vyříznutím klínu po celé délce), který poté naplním rybízovou marmeládou a zarovnám na původní tvar. Pak se poleje polevou a ozdobí čtvrcenými mandlemi, které napíchám do ještě neztuhlé čokolády.