Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srnčí hřbet špikovaný foie gras s šalotkovou marmeládou, kompotem ze zimní zeleniny a slaninovými knedlíčky

fotka Srnčí hřbet špikovaný foie gras s šalotkovou marmeládou, kompotem ze zimní zeleniny a slaninovými knedlíčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Srnčí hřbet špikovaný foie gras s šalotkovou marmeládou, kompotem ze zimní zeleniny a slaninovými knedlíčky:

800g srnčího hřbetu (lze nahradit i jinou zvěřinou)  | špetka soli, pepře, rozmarýnu, tymiánu  | 0.05l ořechového oleje  | Foie gras:  | 100g kachních jater nakrájených na hranolky  | Kompot ze zimní zeleniny  | 150g mrkce, celeru, petržele  | 50g másla  | 1 lžička kompotovaných brusinek  | 1 zvěřinový bujón - lze nahradit i kvalitním masovým bujonem  | Šalotková marmeláda:  | 300g šalotky  | 50g másla  | 0,1l balzamikového octa- tmavého  | 50g povidel  | Slaninové knedlíčky:  | 1 veka nebo 2 franc. bagety  | 100g slaniny, cibule  | 1 svazek listové petžele  | špetka soli, peptře-- 100g másla, muškátový květ, tři vejde, decilitr smetany

Postup přípravy receptu Srnčí hřbet špikovaný foie gras s šalotkovou marmeládou, kompotem ze zimní zeleniny a slaninovými knedlíčky:

1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme a pokapeme ořechovým olejem, opepříme a ochutíme sekaným tymiánem a rozmarýnem. Prošpikujeme kachními játry. Pokud máme doma zbytek kvalitního červeného vína, můžeme jej přidat. Necháme 24 hodin odležet v chladu.
2. Odleželé maso zprudka opečeme na pánvi a dáme do středně vyhřáté trouby na 15 minut péci. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.
3. Kompot: Na rozpuštěném másle dozlatova opečeme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, osolíme, opepříme, zastříkneme bujónem a nakonec přidáme brusinky. Necháme 20 minut dusit. Podle potřeby opakujeme podlévání vývarem tak dlouho, dokud nedosáhneme kompotovou konzistenci zeleniny.
4. Marmeláda: Na rozpuštěnám másle dozlatova opečeme cibulku, zastříkneme balzamikovým octem a 10 min zvolna dusíme. Po odpaření tekutiny vmícháme švestková povidla. Prohřejeme a odstavíme.
5. Knedlíčky: Nakrájíme veku na kostičky a v troubě necháme lehce osušit. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a vmícháme do usušené housky. Máslo utřeme se žloutky a vmícháme do základu. Zakápneme smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem, promícháme a nakonec přidáme sekanou listovou petržel a sníh z bílků.
6. Promícháme a utvoříme knedlíčky, které ještě můžeme zabalit do plátku slaniny. Tvar knedlíčků záleží čistě na vás, doporučuji kuličky o průměru 3 cm.
7. Knedlíčky zabalíme do plátýnka, nebo potravinářské folie a na páře vaříme 20 minut. Po uvaření vyndáme z plátna příp. folie, aby se knedlíčky vypářily.
8. Zeleninový kompot klademe doprostřed talíře. Doplníme plátky masa. Slaninové knedlíčky nakrájíme a společne s cibulovou marmeládou obložíme maso a kompot na talíři.


Fotky receptu Srnčí hřbet špikovaný foie gras s šalotkovou marmeládou, kompotem ze zimní zeleniny a slaninovými knedlíčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Srnčí hřbet špikovaný foie gras s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !