Použité suroviny receptu Srnčí hřbet v pivní omáčce:
1,1 kg srnčího hřbetu
| 75 g šalotky
| 25 g pórku
| 15 g celeru
| 30 g másla
| 750 ml zvěřinového vývaru
| 150 ml piva
| 1 bobkový list
| 1 hřebíček
| 2 jalovčinky
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Srnčí hřbet v pivní omáčce:
Srnčí hřbet vykostíme, zbavíme blan a šlach. Kosti posekáme. Zeleninu a šalotky očistíme, příp. oloupeme a nadrobno pokrájíme. Rozehřejeme 15 g másla a kosti na něm opečeme. Přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a pivem. Přidáme bobkový list, hřebíček a jalovčinky a 30 min. vaříme na malém ohni. Troubu předehřejeme na 160 °C. Hřbet osolíme a opepříme, opečeme na zbylém másle, dáme do trouby a pečeme 15 min. Poté maso zabalíme do alobalu a udržujeme teplé. Kosti vyjmeme, vývar procedíme a zeleninu se šalotkami propasírujeme. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Srnčí hřbet v pivní omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!