600 g srnčích jater
| 100 g tuku
| 3 cibule
| 80 g slaniny
| mletý pepř
| 3 lžíce mouky
| 4 papriky
| 60 g másla
| sekaná petrželová nať
| sekaný libeček
| 4 rajčata
| 1/2 citrónu na obložení
Postup přípravy receptu Srnčí játra na jehle:
Připravená játra odleželá v kysaném mléce omyjeme a pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Ty opět nakrájíme na kousky a opepříme. Obalíme je v mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly střídavě s plátky slaniny, kolečky cibule a kousky zelené papriky. Vložíme na pánev do horkého tuku a opečeme ze všech stran. Jakmile jsou játra měkká, podáváme je s válečkem bylinkového másla (máslo smícháme s nasekanou petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle, obložené plátky rajčat a kolečky citrónu.
Fotky receptu Srnčí játra na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!