Použité suroviny receptu Srnčí játra na švestkách:
1 ks švestkový kompot
| 2 ks cibule
| 10 dkg anglická slanina
| 1 ks srnčí játra
| podle chuti: koření na divočinu
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle chuti: tymián
Postup přípravy receptu Srnčí játra na švestkách:
Játra omyjeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme je na rozpálený olej a opečeme. Po otočení přidáme na dlouho pokrájenou cibuli a kompotované švestky a proužky anglické slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme tymián (pokud máme, tak koření "na divočinu") a přikryjeme poklicí. Průběžně játra podléváme šťávou z kompotu.
Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme brusinkami (můžeme kompotem červeného rybízu) a šlehačkou.
Fotky receptu Srnčí játra na švestkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!