Postup přípravy receptu Srnčí karbenátky s česnekovou omáčkou :
Odleželou mladou srnčinu umyjeme, osušíme ubrouskem, odblaníme a pokrájíme na hrubší řízky, které naklepeme, osolíme, okořeníme mletým černým kořením, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet na chladném místě. Grilovací rošt rozehřejeme, poklademe na něj odležené řízky a grilujeme z každé strany 6 minut. Řízky po dobu grilování políváme vlastní šťávou. Hotové upravíme na mísu a polejeme česnekovou omáčkou.
Česneková omáčka: Ze sádla a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme postrouhaný česnek, trošku opražíme, zalejeme vývarem z kostí, osolíme a povaříme. Nakonec přidáme mleté černé koření a podle chuti ocet. Podáváme s opékanými brambory.