Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou:
900 g srnčích kotlet
| 5 cl slivovice
| dle chuti: směs mletého koření (zázvor, jalovčinky, pepř, skořice, hřebíček a rozmarýn)
| 2 lžíce oleje
| 400 g švestek
| 1 lžíce přírodního cukru
| z 1/2 citronu šťáva a kůra
| 150 ml jablečné nebo švestkové šťávy
| 200 ml červeného vína
| 2 lžičky kukuřičného škrobu
| dle chuti: cukr nebo med na dochucení
| 4 lžíce šlehačky
Postup přípravy receptu Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou:
Srnčí hřbet nakrájíme na kotletky, omyjeme, osušíme a uvolníme u kosti. Maso potřeme z obou stran slivovicí a necháme půl hodiny marinovat. Potom je okořeníme směsí mletého koření a po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji 10 minut. Kotlety vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku přidáme máslo, švestky, posypeme lžící cukru a chvíli opékáme, dokud cukr lehce nezkaramelizuje. Zalijeme ovocnou šťávou, přidáme kůru z bio citronu a povaříme asi 10 minut. Maizenu rozmícháme ve víně, vlijeme do omáčky a povaříme do zhoustnutí 2 minuty. Nakonec omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou a podle chuti můžeme přisladit. Opečené kotletky vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme ozdobené šlehačkou.
Fotky receptu Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!