Postup přípravy receptu Srnčí kýta na červeném víně :
Cibuli posekáme. Mrkev očistíme a pokrájíme na kostičky. Maso omyjeme a osušíme. Víno svaříme s 500 ml vody, bobkovým listem, jalovčinkami, 1/4 lžičkou soli a zeleninou a necháme vychladnout. Do studeného mořidla naložíme na 2 dny maso, během této doby je obracíme. Maso vyjmeme z mořidla, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme, obalíme slaninou a pod poklicí dusíme 70 minut, postupně přiléváme mořidlo. Měkké maso vyjememe, nakrájíme na plátky, slaninu odstraníme. Šťávu propasírujeme a svaříme. Přilijeme smetanu a omáčku zahustíme solamylem. Ochutíme brusinkami, citronovou kůrou a cukrem.