Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 52 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí kýta na víně s pomeranči, kávou a rýží:
60 g másla
| 1 kg srnčí kýty
| 2 dl rozpustné kávy
| 1 sklenice červeného vína
| 1,5 dl pomerančové šťávy
| 3 lžíce hl. mouky
| 20 g jahodové marmelády
| 1/2 l vývaru /vody/
| sůl a pepř
| 4 jalovce
| pomeranč
| šlehačka
| 500 g rýže
| oliv. olej
Postup přípravy receptu Srnčí kýta na víně s pomeranči, kávou a rýží:
Rozehřejeme si máslo, do kterého nalijeme červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promícháme, přidáme jalovec, povaříme asi patnáct minut, pak přidáme vývar a marmeládu. Necháme přejít varem a zahustíme moukou.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme solí a pepřem a osmažíme na olivovém oleji z obou stran. Před servírováním vložíme na talíř plátky, které přelijeme omáčkou a ozdobíme měsíčkem pomeranče
s kopečkem šlehačky. Nakonec servírujeme rýži.
Fotky receptu Srnčí kýta na víně s pomeranči, kávou a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!