Použité suroviny receptu Srnčí kýta na zelenině a červeném vínu:
700 g srnčí kýty
| 150 g kořenové zeleniny
| 2 dl červeného vína
| 50 g cibule
| 2 lžičky koření na divočinu
| sůl a olej
| jíška, vývar
Postup přípravy receptu Srnčí kýta na zelenině a červeném vínu:
Cibuli jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel nastrouháme najemno. Maso nakrájíme na kostky.
Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Potom přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem na zvěřinu, osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit jíškou.
Fotky receptu Srnčí kýta na zelenině a červeném vínu: