Postup přípravy receptu Srnčí kýta po italsku:
Kýtu očistíme a omyjeme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a maso prošpikujeme. Kýtu srolujeme, převážeme provázkem a osolíme. Vložíme ji do vína a necháme ji do druhého dne marinovat. V hrnci rozpálíme olej a maso opečeme. Vyndáme ji a do výpeku nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí. Krátce orestujeme, zalijeme vínem, ve kterém jsme marinovali maso, a přilijeme asi 100 ml vody. Vložíme zpět kýtu, přidáme bobkové listy, nové koření i celý pepř, přiklopíme a při 180 °C dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso se zeleninou vyndáme. Základ zahustíme moukou. Přidáme kečup s vývarem. Vše promícháme a provaříme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Do omáčky vrátíme podušenou zeleninu, přidáme nakrájenou papriku, olivy, slaninu a pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme a vložíme zpět maso, které už jen prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou noky.