Postup přípravy receptu Srnčí maso po americku:
Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje.
Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat.
Nadrobno nasekanou cibulku smícháme s kečupem /nebo rajčatovou šťávou/, s hořčicí, s 1 lžíci oleje, pepřem, se solí, s pár kapkami citronové šťávy a špetkou krystalového cukru. Odležené maso na oleji prudce osmahneme, teplotu snížíme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby přilijeme vodu. Krátko před koncem do masa přimícháme cibulkovou směs a dodusíme. Když třeba, šťávu dodusíme, podáváme s bramborami na paprice a hlávkovým salátem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
Opravdová lahůdka.