Vložil: | uschi3 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí maso s mandlovou krustou:
800 g srnčího masa
| 80 g uzené slaniny
| 2 lžíce oleje
| 1 menší cibule
| 1,5 dl bílého vína
| 2-3 vejce
| 1 lžíce strouhanky
| 100 g mandlí
| 2 lžíce másla
| sůl
| pepř
| mletá skořice
| citron
| estragon
| šalvěj
| bazalka
Postup přípravy receptu Srnčí maso s mandlovou krustou:
Nudličky slaniny obalíme ve směsi pepře, mleté skořice a strouhané citronové kůry. Maso prošpikujeme, osolíme a na oleji prudce osmahneme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibulku, lehce ji opražíme, podlijeme vínem a pečeme doměkka. Dle potřeby podlijeme trochou vody. Maso vyjmeme, chvíli necháme chladnout. Mandle oloupeme a nasekáme. Smícháme je se strouhankou a vejcemi a uděláme husté těstíčko, do kterého vmícháme nasekanou bazalku, šalvěj a estragon. Těstičko naneseme na maso, pokapeme máslem a v dobře vyhráté troubě prudce zapečeme.
Podáváme nakrájené na plátky s bramborami a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Srnčí maso s mandlovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!