Použité suroviny receptu Srnčí řezy s jalovcovou omáčkou:
4 srnčí řezy po 150 g
| 3 lžíce olivového oleje
| 5 lžic suchého červeného vína
| 2 lžíce ovocného octa
| 5 jalovčinek
| 4 krajíce bílého chleba po 50 g
| 4 lžíce másla
| špetka soli
| 2 kalíšky borovičky (4 cl)
| 1/8 l smetany ke šlehání
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Srnčí řezy s jalovcovou omáčkou:
Srnčí řezy omyjeme, osušíme a odblaníme. Olej smícháme s červeným vínem, octem a polovinou rozdrcených jalovniček. V této smšsi narinujeme řezy 2-3 hodiny. Z bílého chleba odkrojíme kůrku. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, opečeme na něm dozlatova chleba a dáme do tepla. Srnčí řezy opečeme na zbylém másle z každé strany 4-5 minut, po obrácení osolíme. Položíme je na krajíce chleba. Výpek ochutíme borovičkou. Našleháme ze 2 lžic smetany pevnou šlehačku. 2 lžíce marinády, zbytek smetany a zbylé rozdrcené jalovičky a pepř smícháme s omáčkou a necháme krátce vzkypět a spojíme šlehačkou.
Fotky receptu Srnčí řezy s jalovcovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!