Použité suroviny receptu Srnčí řízek s brusinkovou omáčkou:
750 g srnčí kýty
| dle chuti: sůl
| 50 g hladké mouky
| 1 vejce
| 150 g strouhanky
| dle potřeby: sádlo nebo olej
| Brusinková omáčka:
| 250 g brusinkového kompotu
| 1 dl červeného vína
| z 1/2 citronu šťáva
Postup přípravy receptu Srnčí řízek s brusinkovou omáčkou:
Ze srnčí kýty opatrně nakrájíme různě velké řízky, podle toho jak se nám budou jednotlivé šály dělit. Stále se budeme snažit krájet maso přes vlákno. Řízky jemně naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme na horkém tuku dozlatova. Brusinkový kompot, červené víno a citronovou šťávu převaříme v kastrůlku a touto omáčkou přelijeme osmažený srnčí řízek. Podáváme s opečenými brambory.
Fotky receptu Srnčí řízek s brusinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!