Použité suroviny receptu Srnčí s jablečnou omáčkou:
800 g srnčí kýty
| 120 g anglické slaniny
| 4 jalovčinky
| mletý černý pepř
| sůl
| Na omáčku:
| 100 g másla
| 250 ml sladké smetany
| 4 jablka
| štáva z 1/2 citronu
| 2 lžičky javorového sirupu
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 300 g vařeného cukrového zeleného hrášku
| 200 g vařené baby karotky
Postup přípravy receptu Srnčí s jablečnou omáčkou:
Osolenou a opepřenou kýtu podlijeme 200 ml horké vody, přidáme jalovec a pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi 50 minut doměkka. Často podléváme.
Ve výpeku rozpustíme 30 g másla. Pak přilijeme 100 ml vody spolu se 100 ml smetany a promícháme. Osminky oloupaných jablek opečeme z obou stran na másle, zakápneme javorovým sirupem, vmícháme skořici a zalijeme je ochuceným výpekem, který trochu naředíme. Na mírném ohni směs 10 minut podusíme.
Jablka ve směsi rozmixujeme a ještě podusíme. Nakonec do omáčky vmícháme zbylou smetanu a již jen prohřejeme. Přelijeme jí plátky srnčího a podáváme se zeleninou a brambory.
Fotky receptu Srnčí s jablečnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!