Použité suroviny receptu Srnčí směs s kyselým zelím:
2 lžíce olivového oleje
| 400 ml silného ležáku
| 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
| 8 kuliček nového koření
| 800 g srnčí plece bez tuku nakrájené na menší kousky
| 50 g nasekaných plátků slaniny bez kůže
| 200 g oloupané cibule nakrájené na kolečka
| 1 velká očištěná mrkev nakrájená na kostičky
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička soli
| dle chuti: čerstvě mletý černý pepř
| 400 g oškrábaných brambor nakrájených na kostičky
| 100 g oloupané klobásy nakrájené na kostičky
| 200 g propláchnutého a okapaného kyselého zelí
Postup přípravy receptu Srnčí směs s kyselým zelím:
Postup - Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi vmícháme kousky srnčího a v chladničce necháme marinovat 3 hodiny nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 160°C. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu uschováme, maso otřeme papírovou utěrkou do sucha. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme zbytek oleje a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě 3 minuty. Pak vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a trochou pepře. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme brambory a klobásu. Pečeme dalších 30 minut, až brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme kyselým zelím, necháme v troubě 5 minut prohřát a podáváme.
Fotky receptu Srnčí směs s kyselým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!