Postup přípravy receptu Srnčí steaky s čočkovým salátem, jablky a brusinkami:
Srnčí panenku nebo váleček z vykostěného hřbetu nakrájíme na steaky. Maso roztlačíme dlaní nebo klouby a vytvarujeme zpět do původního tvaru. Potřeme částí oleje, posypeme mletým kořením, poklademe lístky rozmarýnu a necháme v chladu asi hodinu odležet. Mezitím si připravíme čočkový salát. V hlubší pánvi si rozpečeme nakrájenou slaninu, vsypeme uvařenou čočku, na kostičky nakrájené mango a stáhneme z ohně. Dochutíme jablečným octem, citronovou šťávou, solí, mletým pepřem a vmícháme usekanou petrželku. Jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na měsíčky a potřeme na řezu citronovou šťávou. Rozpálíme si pánev a zbylou lžíci oleje a zprudka na něm opečeme z obou stran srnčí steaky, po každé straně asi 5 minut. Vyjmeme z pánve a uchováme teplé. Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, vsypeme dílky jablek a krátce je opečeme ze všech stran. Potom jablka posypeme cukrem a osmahneme, aby cukr lehce zkaramelizoval, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Jablka vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve přidáme brusinky a společně prohřejeme. Podle potřeby dochutíme citronovou šťávou či cukrem a stáhneme z ohně. Steaky podáváme přelité šťávou s brusinkami, jablky a s čočkovým salátem.