Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 18.05. 2025
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staročeská sekanina s uzeným masem

fotka Staročeská sekanina s uzeným masem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Staročeská sekanina s uzeným masem:

500 - 600 g mleté směsi vepřo­vého a hovězího masa  | 2 housky namočené v mléce  | 2 vejce  | 2 - 3 špetky soli  | špetička pepře  | špetička koře­ní do mletých mas  | 1 menší cibule  | 3 - 4 stroužky česneku  | 150 - 200 g uvaře­ného uzeného - nejlépe libovějšího bůčku či krkovice bez kostí a křupek  | 2 špetky ještě v prstech pro­mnuté majoránky  |  sádlo

Postup přípravy receptu Staročeská sekanina s uzeným masem:

Mleté maso dáme do větší misky, přidáme k němu hod­ně vymačkané housky, na­drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uvařené uze­né maso a vše spolu řádně pro­mícháme. Přidáme utřený česnek, majo­ránku, vejce, koření do mletých mas, osolíme a opepříme, podle potřeby přilijeme opatrně vodu - hustota by měla být o něco řidší než na běžnou sekanou - a vše opět řádně promícháme. Pekáč dobře vymažeme tu­kem a hmotu na sekaninu do něj rozprostřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 150 stupňů) 30-40 minut, posled­ních zhruba 5 minut dáme na 220 stupňů; abychom měli na sekanině kůrčičku.

Porce vykrajujeme hned v pe­káči a klademe je na talíř - ja­ko plátky či jako čtverce. Vypečenou štávou z sekaniny (většinou se jí vypeče tolik, že ji již během pečení musíme částečně odebrat do hrníčku) běžně používám třeba k omaštění brambor (zelí knedlíků apod.).


Příloha - štouchané brambory, bramborová kaše, kysané zelí, případně podáváme s chlebem nebo pečivem a hořčicí, užít můžeme i tatarskou omáčku, různé zeleninové saláty. Krajově se k sekanině se zelím podávají houskové knedlíky.


Fotky receptu Staročeská sekanina s uzeným masem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Staročeská sekanina s uzeným masem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles