Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šťavnatá krůtí prsa na šalvěji s brokolicí:
1 krůtí prsa
| sůl
| pepř
| šalvěj
| 12 plátků anglické slaniny
| 3 cibule
| 600 ml zeleninového vývaru
| 200 ml bílého vína
| 1 kg brambor
| 3-4 lžíce oleje
| 40 g piniových jader
| 1 kg brokolice
| 150 ml smetany
| 2-3 lžíce světlé jíšky
| kuchyňská nit
| tuk do pekáče
Postup přípravy receptu Šťavnatá krůtí prsa na šalvěji s brokolicí:
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Šalvěj necháme na ozdobu. Maso obalíme slaninou a šalvějí a pevně ovážeme nití. Vložíme je do pekáče vymazaného tukem a pečeme v troubě asi 1 1/2 hodiny. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Po asi 15 minutách pečení ji přidáme k masu. Po přibližně 30 minutách maso podlijeme 250 ml vývaru a 100 ml vína. Potom postupně podle potřeby obojí přiléváme. Mezitím oloupeme brambory a rozpůlíme je. Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm orestujeme dozlatova. Za stálého obracení je potom při mírné teplotě ještě asi 20 minut opékáme. Osolíme. Na suché pánvi orestujeme piniová jádra. Brokolici rozdělíme na růžičky. Vložíme je do osolené vroucí vody a asi 10 minut povaříme. Pečeni vyjmeme z trouby a udržujeme teplou. Výpek přecedíme do hrnce, cibuli zachytíme a přidáme k masu. Do výpeku přilijeme smetanu, krátce povaříme a zahustíme jíškou. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Brokolici slijeme. Pečeni naservírujeme s opečenými bramborami, brokolicí, cibulí a trochou omáčky. Posypeme piniovými semínky a ozdobíme šalvějí. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Šťavnatá krůtí prsa na šalvěji s brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!