Vložil: | Madarona |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šťavnatá pomerančová bábovka:
6 ks vajec
| 1 ks vanilkový cukr
| 350 g másla
| 350 g cukru
| 50 g solamylu
| 300 g polohrubé mouky
| 2 rovné lžičky prášku do pečiva
| 250 ml pomerančové šťávy
| 3 lžíce citronové šťávy
| 100 g cukru
| nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
| nastrouhaná kůra z poloviny citronu
Postup přípravy receptu Šťavnatá pomerančová bábovka:
Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem, poté postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Citronovou a pomerančovou kůru, prášek do pečiva a solamyl smícháme s moukou a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Připravíme si větší bábovkovou formu, kterou si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175 až 190 stupňů C. Pečeme asi hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme, formu vymyjeme a utřeme, bábovku vrátíme zpět a na několika místech propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu s kůrou a s cukrem a polovinu tekutiny nalijeme na bábovku. Poté bábovku vyklopíme, opět propícháme z druhé strany a polijeme zbývající tekutinou.
Fotky receptu Šťavnatá pomerančová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!