1 kg třešní
| 150 g másla
| 190 g strouhanky
| 150 g cukru
| 4 vejce
| 100 g polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
| 1 lžíce práškového cukru
Postup přípravy receptu Šťavnatý třešňový koláč:
Omyté a okapané třešně musíme nejprve vypeckovat a pak je smícháme se 70 g strouhanky. Troubu zahřejeme na 180 °C. Máslo a cukr vyšleháme ručním mixérem dohladka, přidáme vejce, polohrubou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, zbytkem strouhanky a nastrouhanou citronovou kůrou a vše opět důkladně promísíme. Polovinu těsta vlijeme do předem vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 26 cm. Na koláč pak vysypeme třešně a zalijeme druhou polovinou těsta. Dáme do trouby a pečeme asi 60-70 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a posypeme práškovým cukrem.
Fotky receptu Šťavnatý třešňový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!