150 gr hrách loupaný
| česnek
| majoránka
| asi 1 1/2lžíce hladká mouka
| kousek tuk
| 1-2 plátky kapra
| dle chuti kořenová zelenina
| 5 kuliček pepř celý
| dle chuti vegeta
| dle chuti osmažené krutony z rohlíků
Postup přípravy receptu Štědračka:
Do jednoho hrnce dáme vařit hrách a do druhého hrnce dáme vařit rybu s kořenovou zeleninou, vegetou, zrníčky pepře. Ryby stačí vařit krátkou dobu. Přecedíme rybí vývar a přidáme k uvařenému hrachu. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, česnek, majoránku a zahustíme jíškou. Na konec přidáme vykostěné kousky kapra. Na závěr docutíme př. vegetou. Podáváme s osmaženo houskou nakrájenou na kostičky. Přeji dobrou chuť. Chutná i těm, kteří ryby zrovna nemusí.
Fotky receptu Štědračka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!