Použité suroviny receptu Sterilace vepřových řízků:
Podle velikosti sklenice:
| sklenice 1 l 1 lžička soli
| sklenice 0,7 l 3/4 lžičky soli
| sklenice 0,5 l 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Sterilace vepřových řízků:
Nakrájené řízky utřeme utěrkou a naklepeme. Na dno sklenice dáme sůl dle velikosti sklenice. Řízky na sebe co nejtěsněji naskládáme na 2,5 cm od horního okraje sklenice. Navrch přidáme polévkovou lžíci přepuštěného sádla a sklenice uzavřeme. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1 hodinu. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.
Fotky receptu Sterilace vepřových řízků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!