Postup přípravy receptu Štika pečená na másle:
Štiku rozdělíme na čtyři porce a po obou stranách osolíme. V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný tuk a maso na něm zvolna opékáme, přibližně 10 minut po každé straně. Podle potřeby můžeme zastříknou troškou teplé vody.
Brambory omyjeme, oloupeme nebo oškrábeme a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou jen tak, aby byly potopeny, osolíme a přidáme špetku kmínu a snítku petrželky. Brambory vaříme zhruba 30 minut. Uvařené brambory scedíme a necháme zakryté asi 5 minut stát. Petrželku opláchneme, osušíme a usekáme.
Opečenou štiku rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme vařené brambory a hustě posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe se zeleninovou oblohou či salátem.