Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štika po židovsku

fotka Štika po židovsku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Štika po židovsku:

1 kg štiky  | 2 vejce natvrdo  | 2 syrové vejce  |  zelená petrželka  | 1,5 kg cibule  |  olej  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Štika po židovsku:

Čerstvou štiku si necháme vykuchat, oškrabat, zbavit hlavy a stáhnout z kůže. Kůži si nezapomeneme nechat přibalit.
Vejce natvrdo oloupeme a drobně rozsekáme, rozsekáme i petržel a syrová vejce rozšleháme. Štiku rozebereme rukama tak, abychom vyndali všechny kostičky a zbyly nám jen kousky masa. Maso usekáme nahrubo. Smícháme maso, usekaná vejce a petrželku a rozšlehaná syrová vejce. Osolíme, opepříme. Kaši nandáme do kůže, ale ne všechnu, jinak by ryba při pečení praskla (zbytek kaše uvaříme ve vymaštěném hrnečku v páře nebo zahustíme rozdrcenými macesy nebo i strouhankou, uděláme malé knedlíčky, které uvaříme v zeleninovém vývaru; vlastně neuvaříme, necháme jen tahnout). Kůži sešijeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabé půlměsíčky. Do zapékací misky nalijeme půl hrnku dobrého, třeba slunečnicového oleje a vsypeme všechnu cibuli. Lehce osolíme a polijeme dalším půl hrnkem oleje (nesmí se použít máslo). Na cibuli vložíme rybu. Misku pokryjeme hliníkovou fólií a vložíme do slabě (do 100°) vyhřáté trouby. Pečeme hodinu až hodinu a půl zakryté, pak fólii sundáme a pečeme další jednu až dvě hodiny odkryté. Celou dobu nemusíme troubu hlídat, nemusíme podlévat, pouze rybu jednou až dvakrát otočíme.
Výsledkem by měla být upečená ryba, která se krájí jako roláda a lehce nasládlá, světle hnědá, hustá cibulová omáčka.
Podáváme v zapékací míse, nakrájené na plátky, obložené knedlíčky ze zbylé rybí kaše, posypané zelenou petrželkou.
Jako přílohu můžeme jíst vařené brambory nebo chalu (houskové těsto pečené ve velikosti a tvaru tlustého copu), salát z červené řepy a sederové víno nebo čaj, vod


Fotky receptu Štika po židovsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Štika po židovsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !