800 g štiky
| 1 citrón
| 60 g libovější anglické slaniny
| 1 menší cibule
| 400 g hub (i mražených)
| 200 ml sladké smetany
| dle chuti: bylinková sůl
| dle chuti: zelená petrželka
| dle potřeby: máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Štika v houbové omáčce :
Naporcovanou štiku pokapeme citrónovou šťávou a posypeme bylinkovou solí. Vložíme ji do máslem vymazané zapékací misky, obložíme plátky slaniny a posypeme kostičkami cibule. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom přidáme na malé kousky nakrájené houby a dále pečeme. Po dalších 20 minutách zalijeme smetanou a ještě asi 10 minut dopékáme. Potom vyjmeme rybu, do omáčky vmícháme jemně usekanou zelenou petrželku a podáváme. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.
Fotky receptu Štika v houbové omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!