Použité suroviny receptu Šťovíková polévka s hruškami:
80 g šťovíku
| 750 ml kuřecího vývaru
| 500 g zralých hrušek
| 1 kousek čerstvého zázvoru
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu Šťovíková polévka s hruškami:
Šťovík očistíme, umyjeme a rozdělíme na větší kousky. Ve vysokém hrnci zahřejeme kuřecí vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit. Mezitím oloupeme hrušky a odstraníme jádřinec. Zázvor oloupeme a ručním mixérem rozmixujeme společně s hruškami. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškovou kaši. Pak polévku dochutíme solí a pepřem, prudce ji zahřejeme k bodu varu, ale dále již nevaříme. Nakonec šťovíkovou polévku zjemníme zakysanou smetanou, rozdělíme do talířů a podáváme.
Fotky receptu Šťovíková polévka s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!