750 g vepřové plece
| 80 g oleje
| 150 g cibule
| 10 g česneku
| 50 g rajského protlaku
| 30 g hladké mouky
| 100 g anglické slaniny
| 150 g moravského uzeného
| 100 g sterilovaných okurek
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Strážnický verbuňk:
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso pokrájené na větší nudle. Mírně podusíme, přidáme rozetřený česnek a rajský protlak. Osolíme, opepříme, dusíme. Dále přidáme anglickou slaninu, moravské uzené a okurku, vše rovněž krájené na větší nudle. Necháme ještě asi 20 minut mírně táhnout. Šťáva musí být jasně červené barvy a pikantní chuti.
Fotky receptu Strážnický verbuňk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!