Použité suroviny receptu Středomořské rybí krokety:
500 g rybího filé nebo čerstvého rybího masa dle chuti
| sůl
| 1 vejce
| 1/2 lžičky mletého šafránu
| 2 lžičky octa
| 1 lžička mleté chilli papriky
| 80 g strouhanky
| strouhanka na obalení
| 2 lžíce nasekané petrželové natě
| 2 citróny
| 2 lžičky hřebíčků
| 6 lžic másla
Postup přípravy receptu Středomořské rybí krokety:
Maso omyjeme, osušíme a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Potom maso vyjmeme z vody, rozebereme na menší kousky a rozmačkáme vidličkou. Rybí hmotu dáme do mísy. Vajíčka rozšleháme se solí a šafránem a přidáme k rybě. Ochutíme octem a mletou chilli paprikou. Přidáme strouhanku a důkladně propracujeme. Mělo by vzniknout formovatelné těsto, které dáme na hodinu odležet do chladničky. Z odleželé hmoty potom vytvarujeme koule o průměru asi 4 cm, mírně je zploštíme a obalíme strouhankou.
Talíř nebo servírovací mísu posypeme petrželovou natí, citróny nakrájíme na dílky a každý protkneme několika hřebíčky. V pánvi rozehřejeme máslo a krokety na středním ohni opékáme asi 5 minut z každé strany. Musejí být zlatavé až hnědé. Hotové vytáhneme z pánve a na kuchyňském papíře necháme odsát přebytečný tuk. Pak krokety urovnáme na servírovací mísu nebo talíř s petrželovou natí, ozdobíme připravenými kousky citrónu a můžeme podávat buď samostatně nebo s bramborovou přílohou.
Fotky receptu Středomořské rybí krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!