Použité suroviny receptu Středomořský bažant s vínem:
1 bažant
| pršut
| 3 str. česneku
| 5 šalotek
| podle chuti a potřeby červené víno
| nové koření
| svazek franc. bylinek
| tymián
| bobk. list
| pepř
| oregano
| saturejka
| bazalka
| kapary
| pomer. marmeláda
| oliv. olej
| marináda
| koření bez saturejky, oregána a bazalky
| víno
| olej
Postup přípravy receptu Středomořský bažant s vínem:
Bažanta naporcujeme, naložíme do marinády a uložíme do chladu. Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme. Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme. Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.
Fotky receptu Středomořský bažant s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!