Postup přípravy receptu Strouhaný koláč s jablky a broskvemi:
Těsto: 1 kostka tuku (máslo, hera), špetka soli, 15 dkg cukru, 1 celé vejce + 1 žloutek, cca 65 dkg polohrubé mouky, 1 pr. do peč. - uňahňat těsto a šoupnout na chvíli, než si připravíme náplň, do ledničky.
Nádivka: 4 velké jablka nastrouhat, 3 broskve (nektarinky) nakrájet na kostičky a smíchat se 2 bal. vanilkového pudinku a 2 vanilkovými cukry.
Z těsta odebrat větší polovinu a nastrouhat na plech. Lehce přitlačit (válečkem) a nanést náplň - urovnat a nahoru nastrouhat zbytek těsta. Nakonec posypat skořicovým cukrem a šoupnout do trouby a za cca 20 min upečeno - ochladit a papat. Křehoulinké a dobroulinké.