Postup přípravy receptu Štrůdl trošku jinak:
Mouku a máslo promneme (na vále nebo v míse je to jedno, ale musí se to dělat rukama, jinak to nejde). Přidáme jogurt, sůl, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Jde to velmi snadno, směs se výborně spojuje (kdyby přece jenom nechtělo tak stačí přidat malinko víc jogurtu nebo malinkato mléka, ale většinou to není potřeba) Kuličku těsta zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do lednice. Jablka nestrouhám na tzv. slzičkách, ale na tenké plátky - jablka potom tolik nepouští vodu a netečou při pečení ven. (Výborně se to dělá na takovém tom vícestraném struhadle, myslím, že původně je tato strana určena na sýr, ale určitě by to šlo i nožem nebo Vychlazené těsto si rozpůlíme na dvě stejné části a postupně z nich vyválíme, na vále posypaném hrubou moukou, tenký plát. Nebojte se podsypávat, čím více tím lépe, těsto se potom vůbec nelepí a chová se spíše jako formelína, je krásně pružné a netrhá se. Prostředkem vyváleného plátu nasypu srouhanku, aby jablka tolik nenamáčela těsto a nakladu středem plátu zhruba polovinu směsi. Pak ho klasicky zavinu spujema navrch ať nám toho moc nevyteče. Spoj samozřejmě natřu rozšlehaným vajíčkem aby lépe držel. rádo se to rozlepuje to asi znáte u listového těsta. Stejně udělám i druhou nohu štrúdlu. A dám na plech na pečící papír. Nožky potřu rozšlehaným vajíčkem, aby měly pěknou barvičku.
Fotky receptu Štrůdl trošku jinak:
Fotky vložil: Natural,vilka,uznevim,hanina51