Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Štrúdl z mokrého těsta:
na potření: vejce
| náplň:
| 3 ks vanilkový nebo skořicový cukr
| dle chuti: rozinky
| 10 ks jablko
| těsto:
| 1 ks 100% tuk
| 1 sklenka mléko
| 36 dkg hladká mouka
| 1 ks žloutek
Postup přípravy receptu Štrúdl z mokrého těsta:
Mouku, 100% tuk, žloutek a sklenici mléka zpracujeme v těsto, které na půl hodiny ponoříme do studené vody a dáme uležet do lednice.
Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka podle potřeby.
Po vyjmutí z lednice rozdělíme těsto na tři díly a vyválíme z nich placky (na pomoučeném vále), které posypeme strouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Místo vanilkového můžeme použít i cukr skořicový.
Nakonec placku zabalíme a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut (dozlatova).
Fotky receptu Štrúdl z mokrého těsta:
Fotky vložil: Natural,Nandiči,hanina51