Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 145 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Studená hovězí roláda :
1 kilogram hovězího bez kosti
| 1 mrkev
| 2 cibule,
| 2 lžičky pikantní hořčice
| 1 lžíce mouky
| sůl,
| pepř
| tuk,
| 250 gramů mletého masa
| půl lžičky rozmarýnu
| 1 lžička tymiánu
| 1 lžíce majoránky
| 2 lžíce zelené petrželky
| 2 vejce uvařená natvrdo
| 1 kyselá okurka
Postup přípravy receptu Studená hovězí roláda :
Hovězí omyjeme, osušíme a pokusíme se rozříznout podél vláken tak, aby nám vznikl jednolitý plát masa. Jemně ho naklepeme a namažeme hořčicí. Mleté maso smícháme s kořením, petrželkou, osolíme, opepříme a rozložíme na vrstvě hořčice. Vajíčka oloupeme, rozřízneme na půl. Okurku nakrájíme podélně na tenké plátky. Na mleté maso uložíme vajíčka a okurky. Roládu pořádně zavineme a pevně ovážeme provázkem. Poprášíme ji solí, pepřem a moukou. V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme tuk, roládu osmažíme ze všech stran, dolijeme půl sklenice vody (nebo ještě lépe vývaru) a dusíme pod pokličkou 1,5-2 hodiny. Občas dolijeme vodu nebo vývar. Když je maso měkké, vyndáme je a necháme vychladnout. Vychladlé krájíme na pláty a podáváme například s pikantními omáčkami či dresingy.
Fotky receptu Studená hovězí roláda :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!