Postup přípravy receptu Studentské lasagne :
Cibulku a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme. Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, posypeme strouhaný sýr a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x zopakujeme, poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.