Postup přípravy receptu Stupavská kapustnica:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme trochu mleté papriky, přidáme zelí a zalijeme vodou. Zelí doporučuji, trochu překrájet. Přidáme sůl, kmín, česnek uvedeme do varu. Mleté maso dochutíme solí a pepřem, vmícháme syrovou rýži a naděláme z něj kuličky (max 3-4 cm – nabydou!) Ty vhodíme do vařícího se zelí a POMALU vaříme do změknutí zelí a kuliček. Kdyby se polévka vařila zprudka, maso by se rozvařilo, kuličky rozpadly a rýže zůstala tvrdá. Zahustí se zápražkou, povaří, podle chuti dokoření a nakonec se může přidat majoránka. Kysaná smetana taky neuškodí. Pokud máte strach z nedovaření rýže, uvařte polévku tak hodinku dopředu a nechte stát zakryté pokličkou - maso i rýže krásně dojde.