Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.02. 2025
Dnes má svátek Jarmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sudetská hustá polévka

fotka Sudetská hustá polévka
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Sudetská hustá polévka:

1 uzené vepřové koleno  | 1 syrové vepřové koleno  | 4 klobásky  | 50g slaniny  | 400g kysaného zelí  | 1/4 hlávky bílého zelí  | 1/4 hlávky kapusty  | 1 menší tuřín  | 2 větší brambory  | 2 mrkve  | 1 cibule  | hrst skvrnitých fazolí  | 3 lžíce sádla  | 2 kostky cukru  | 1 lžička mleté papriky  | několik kuliček jalovce  | několik kuliček celého pepře  | 4l vody

Postup přípravy receptu Sudetská hustá polévka:

Do většího hrnce vlijeme 4 litry vody, vhodíme fazole a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den očistíme a opláchneme obě kolena a na několika místech ostrým nožem narušíme svalovinu až ke kosti. Kolena vložíme do vody k fazolím a vše uvaříme doměkka. Vývar scedíme, kolena zbavíme kůží a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Scezené fazole po odkapání přidáme k masu. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, tuřín oškrábeme a nakrájíme na kostičky. To stejné uděláme s mrkví. Zelí a kapustu nakrájíme na nudličky, kysané zelí překrájíme. Cibulku nakrájíme nahrubo, špek na kostičky a v jiném hrnci na sádle vše osmahneme do žluta. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme mletou papriku a krátce zasmahneme. Větší část scezeného vývaru nalijeme do hrnce na zasmaženou cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a zelí, přidáme koření a sůl a vaříme až je zelenina téměř měkká. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené uzenky a povaříme je až je zelenina měkká. Nakonec přidáme nakrájené maso a fazole a necháme vše spolu prohřát. Bramborové kostky nám eitopf částečně zahustí a když si myslíme, že je až příliš hustý, rozředíme ho zbylým vývarem. Hotový eintopf se na talířích zdobí jemně nasekaným libečkem. Kosti a kůže z kolen vrátíme zpět do prvního hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme na kraji plotny pro jiné použití.


Fotky receptu Sudetská hustá polévka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sudetská hustá polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !