Vložil: | MonikaK |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Suprová škvarková pomazánka:
2 kg škvarky
| 1 ks syrový bůček bez kosti
| 12 ks vejce
| 500 g plnotučná hořčice
| 3 sklenice sterilované zeleninové lečo (O,7 l)
| 3 ks velká cibule
| 1 ks palička česneku
| 1 ks neslazené kondenzované mléko
| sůl, pepř podle chuti
| 2 lžičky ostré papriky
Postup přípravy receptu Suprová škvarková pomazánka:
Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso. Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku. Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření. Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs. Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme. Toto množství škvarkové pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu. Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.
Fotky receptu Suprová škvarková pomazánka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!