Postup přípravy receptu Sushi variace:
Sushi: Rýži propláchneme ve studené vodě a poté uvaříme s kouskem zázvoru (můžeme použít hrnec na rýži). Uvařenou rýži smícháme s rozvarem, který připravíme tak, že v misce promícháme ocet Mitsukan se solí, dáme zahřát do mikrovlnné trouby a poté necháme vychladnout. K sushi podáváme mrkev a ředkev nakrájenou na dlouhé tenké nudličky, kandovaný zázvor, křen Wasabi a sójovou omáčku Kikoman.
Nigiri sushi: Uvařenou rýži podáváme s plátkem ryby, krevetou, avokádem nebo shii take. Syrové ryby nakrájíme na jemné plátky přes vlákno. Syrovou krevetu napíchneme na špejli, zblanšírujeme, rychle vychladíme v ledové vodě, oloupeme, opatrně rozřízneme a vyjmeme střívko. Rýži můžeme doplnit také měsíčkem měkkého avokáda nebo kouskem marinované shii take.
Maki sushi: Nori řasu rozprostřeme, potřeme křenem Wasabi, pokryjeme tenkou vrstvou ochucené rýže a přidáme zvolenou přísadu – rybí maso, avokádo, okurku, krevety. Na bambusové podložce zarolujeme do válečku a ten poté prsty vytvarujeme do hranolu s kulatými rohy. Krájíme na 6 špalíčků.