150 g vepřového žebírka (můžeme použít i vepřové filé nebo dva kousky jehněčího po 70g anebo 250g telecího filé)
| 3 g soli
| 0,2 g černého pepře
| 10 ml vína nebo citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Svačinka na grilu:
Kotletu s žebírkem nebo fílé naklepeme. Polotovary necháme marinovat v omáčce se solí, černým pepřem, vínem nebo citrónovou šťávou. Necháme uležet na několik hodin do chladničky. Potom pečeme na silně rožhaveném grilu, který jsme předtím natřeli olejem. Maso při pečení několikrát obrátíme. Upečené ponecháme na chladnější straně grilu (kvůli aroma) a podáváme naráz jemně posypané pepřem. Jako přílohu lze použít hranolky, pálivou zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli a zeleninu dle sezóny.
Fotky receptu Svačinka na grilu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!