Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Svatební koláčky máčené:
500 g hladké mouky
| 500 g polohrubé mouky
| větší špetka soli
| l vanilkový cukr
| 4 žloutky
| kvásek ze 100 g droždí (ti. 2 a 1/2 kostky), 60 g cukru, 3 dl mléka
| 500 g rostlinného tuku (Hera nebo Hera + máslo)
| strouhaná citrónová kůra
| různé náplně (maková, tvarohová, jablečná, povidlová apod.)
| rum a moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu Svatební koláčky máčené:
Do vlažného mléka s cukrem a lžící mouky rozdrobíme droždí a necháme ho na teple vykynout. Do mísy prošijeme oba druhy mouky, přisolíme, přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr, vlijeme kvásek, vyklepneme žloutky a dobře promícháme. Nakonec vmícháme změklý nebo rozpuštěný, ale ne horký tuk a vypracujeme hladké těsto. Hned ho rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku (asi l/2 cm), vykrájíme čtverečky, naplníme je náplněmi, protilehlé rohy trochu vytáhneme a spojíme je do malých šátečků. Rozložíme na vymaštěný plech a v předehřáté troubě upečeme. Hned po upečení jednotlivé šátečky protáhneme rumem a obalíme v moučkovém cukru. Místo rumu můžeme použít i rozehřáté máslo.
Fotky receptu Svatební koláčky máčené:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!