Použité suroviny receptu Svatební košíčky s marcipánem:
600 g polohrubé mouky
| 360 g másla
| 230 g moučkového cukru
| 7 lžic kakaa
| necelé 3 lžičky citronové kúry
| 6 žloutků
| 1 bílá čokoládová poleva
| 600 g marcipánové hnoty (červené, růžové)
Postup přípravy receptu Svatební košíčky s marcipánem:
Těsto zpracujeme a ve fólii necháme v chladu odpočinout. Mezitím si připravíme z marcipánové hmoty tvary červených srdíček, malých červených nebo růžových růžiček, kytiček apod. Kolečkem se zoubkovatým okrajem o průměrů o málo menším než je průměr košíčků vykrojíme kulaté podložky z bílého marcipánu, které můžeme doladit zlatou nebo stříbrnou potravinářskou barvou. Formičky košíčků naplníme odleželým těstem a zvolna pečeme asi 20 minut. Hotové je vyklopíme a necháme vychladnout. Připravíme si mezitím bílou čokoládovou polevu a vychladlé košíčky namáčíme celé do rozehřáté polevy. Necháme je na alobalu ztuhnout. Marcipánová kolečka se zoubkovými okraji vložíme do takto připravených košíčků a naplníme připravenými srdíčky, růžičkami nebo květy.