Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Sváteční aspik s klobásou:
150 g klobásy
| 150 g šunky
| 150 g rostbífu
| 2 vejce uvařená natvrdo
| 3 rajčata
| sáček mražené zeleniny (hrášek, mrkev, květák apod.)
| 100 g sterilovaných kukuřičných klásků (lze nahradit okurkami)
| 250 ml vody
| 250 ml bílého vína
| 8 plátků želatiny
| sůl
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Sváteční aspik s klobásou:
Mraženou zeleninu krátce poduste. Nechte ji okapat a zchladit. Vejce nakrájejte na plátky. Oloupanou klobásu nakrájejte na tenká kolečka, salám a rostbíf nakrájejte na tenké proužky. Rajčata nakrájejte na plátky. Svařte vodu, bílé víno, sůl a cukr. Plátky želatiny namočte do studené vody, pak je podle návodu rozpusťte v připravené tekutině. Skleněnou formu vypláchněte studenou vodou. Na dno nalijte trochu želatinové směsi, nechte mírně ztuhnout, pak dejte vrstvu zeleniny, vajec, uzenin, rajčat a zalijte tekutinou. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny přísady. Dejte ztuhnout do lednice. Před servírováním formu krátce ponořte do teplé vody a vyklopte její obsah na talíř.
Fotky receptu Sváteční aspik s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!