Postup přípravy receptu Sváteční knedlíky v alobalu:
Cibuli a petržel nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na másle. Vajce rozmícháme v mléce, přidáme sůl a zalijeme tím na kousky nakrájené housky. Přidáme směs - cibuli s máslem - a vše řádne promícháme. Necháme hodinu odstát. Potom vytvoříme asi dvě nebo tři šišky, které zabalíme do alobalu, aby do nich nemohla voda. Vložíme do vroucí vody a povaříme asi hodinu až devadesát minut, podle toho, jak jsou šišky silné. Po vyndání z alobalu ( pozor ať se neopaříte)krájíme knedlíky obvyklým způsobem na kolečka. Měly by být krásně barevné. Jsou vynikající, ale pozor, je to také docela kalorická bomba.
Tip navíc : Toto těsto je též vhodné jako nádivka do holoubat.