Postup přípravy receptu Sváteční roláda:
Z bílků a cukru vyšleháme sníh, přidáme žloutky a mouku. Těsto rozdělíme na poloviny a na plechu s pečícím papírem upečeme 2 pláty. Jeden upečený plát vyklopíme na vlhkou utěrku a zavineme do klasické rolády. Druhý také vyklopíme na vlhkou utěrku, ale svineme dvě protilahlé strany k sebe. Necháme je vychladnout.
Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Vychlazený pudink spojíme s máslem, krém rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme rum a kakao.
Těsto, které jsme zvinuli do rolády rozvineme a naplníme kakaovým krémem. Na krém navrstvíme nasekané ovoce /banány, broskve, jahody.../ a zvineme.
Druhou roládu natřeme světlým krémem, oba kraje opět zavineme k sobě, do středu uložíme ovoce /kiwi, pomeranče.../. Obě rolády zlepíme krémem tak, že roládu s tmavým krémem položíme přesně do středu druhé rolády. Polijeme čokoládou a necháme ztuhnout.